Datum

Kan man köra elscooter på vintern?

Ja du kan köra elscooter på vintern. Dock så kan olika delar i din elscooter påverkas av kylan. Först och främst så kan ditt batteri ta slut väldigt mycket snabbare på grund av kylan när du är ute och kör. Se därför till att använda dig av ett större batteri om du vill köra på vintern.

Utöver detta så påverkas självklart väggreppet på vintern. Om det skulle vara halt ute så kommer dina däck inte alls få något grepp. Då är det bra att ha större däck som är anpassade för vintern så att du får bättre fäste på vägen utan att du ramlar lätt.

Självklart även motorn påverkas av kylan och den kan vara mindre kraftfull på vintern eftersom den är mest effektiv när den är varmare. Detta behöver dock bara påverka i början när du startar elscootern, när du kört den varm så kan den fungera utmärkt ändå.

Dessa är de viktigaste sakerna att tänka på om du vill köra elscooter på vintern. Så se till att ha koll på dessa saker så kan du köra säkert och försiktigt på vintern. Se till att förvara din elscooter inomhus dock så batteriet inte dör ute i kylan.

Är det farligt att köra elscooter på vintern?

Ja det kan vara farligt att köra elscooter på vintern eftersom vägar kan vara hala och är snö överallt. Detta medför självklart risker när du är ute och kör med din elscooter på vintern.

Se till att ha alla rekommenderade tillbehör som starkare motor, bra vinterdäck och ett större batteri så att du har alla säkerhetsåtgärder som är bra att ha när du kör elscooter på vintern.

När du kör på vintern bör du dock vara extra försiktig då det snabbt kan hända en olycka om det kommer en hal punkt på vägen.

Du bör köra efter egen omtanke och köra extra försiktigt på vintern så att det inte händer en olycka i onödan. Vi rekommenderar att inte köra elscooter på vintern om du inte har rätt saker till din elscooter som passar till vintern då detta medför en säkerhetsrisk för dig själv och andra.

Andra
artiklar

Specifikationer
  • Märke: E-Wheels
  • Fordons Vikt: 12,5 kg
  • Max vikt förare: 125 kg
  • Topp Hastighet: 20km/h
  • Räckvidd: 35 km
  • Motor: 250-700W
  • Batteri: 36V, 10Ah
  • Farthållare: Ja