Datum

Går det att trimma en elscooter?

Det är helt möjligt att trimma en elscootern i teorin och folk har lyckats trimma elscootrar på olika sätt och viss. Vi har kollat upp vad de vanligaste är och hur det går till när man ska trimma sin elscooter.

Det första sättet att trimma en elscooter är att helt klart byta ut batteriet till högre spänning så att det går ut mer el vilket gör att den blir kraftfullare. Det finns dock nackdelar med detta då din elscooter är specifikt anpassade upp till en viss km/h.

Vi rekommenderar inte att trimma din elscooter på grund av att det är olagligt att framföra den på väg då. Men även för att det kan bli en fara för dig som köra elscootern om du råkar förstöra något när du byter batteri.

Det vi har hittat är att om du vill trimma din elscooter igenom att byta ut till ett starkare batteri så bör du tänka på att du alternativt behöver byta ut motorn och kan även behöva byta ut bromsar, osv. Det kan komma att du behöver byta ut en hel del delar för att allting ska vara anpassat till ditt starkare batteri.

Utöver att byta ut batteriet så går det på vissa elscootrar att göra om koden i elscootern som gör att den är spärrad vid en specifik hastighet. Detta är endast smart att göra om man verkligen vet vad man gör, så att man inte råkar förstöra hela elscootern.

Är det säkert att trimma en elscooter?

Det är säkert att trimma en elscooter om du vet vad du gör skulle vi säga. Om du har koll på hur en elscooter fungerar och varför det fungerar som det ska så är det oftast säkert.

Men om du försöker för första gången så kan det vara väldigt farligt om det skulle bli något systemfel eller om något annat går sönder.

Det gäller att vara extra försiktig när du håller på att jobbar med el och alla vet att el kan vara väldigt farligt om något går fel. Så vet du inte vad du håller på med så gör det inte alls.

Vi står starkt emot att elscootrar ska trimmas överhuvudtaget. På grund av att det kan bli en mer fara för dig själv och andra, men även såklart att det är olagligt. Denna artikeln är endast skriven av informativt syfte.

Sebastian Larsson

Sebastian Larsson

Hej, Jag heter Sebastian Larsson och jag gillar att jobba med hemsidor. Jag är skribent för elscooterkollen är allmänt miljö intresserad och därför gillar jag att skriva åt elscooterkollen då de bara har elektriska fordon.

Andra
artiklar

Specifikationer
  • Märke: E-Wheels
  • Fordons Vikt: 12,5 kg
  • Max vikt förare: 125 kg
  • Topp Hastighet: 20km/h
  • Räckvidd: 35 km
  • Motor: 250-700W
  • Batteri: 36V, 10Ah
  • Farthållare: Ja